Ρυθμίστε το σάκχαρο με φυσικό τρόπο

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας  του κορονοϊού, ο διαβήτης έχει προκαλέσει  σοβαρή ανησυχία. Τα άτομα με διαβήτη τύπου 1, τύπου 2 και εγκυμοσύνης (κύηση) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών από τον  COVID-19, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι απειλητικό για τη ζωή τους. Το να έχετε διαβήτη μειώνει την ανοσία και έτσι αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ιογενούς ή βακτηριακής λοίμωξης και καθυστερημένη ανάρρωση.

Ο διαβήτης είναι μια από τις πιο συχνές  μη μεταδοτικές ασθένειες παγκοσμίως και το 2019 αριθμούσαν  περίπου 463 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η πιο συχνή μορφή που πλήττει κυρίως ενήλικες, ωστόσο διαγιγνώσκεται όλο και περισσότερο σε παιδιά, εφήβους και σχετίζεται επίσης με ανθυγιεινό ζωής.

Ο διαβήτης χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που οφείλεται στη διαταραχή παραγωγής ινσουλίνης στο πάγκρεας και / ή στη μειωμένη απόκριση των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη.
Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του σώματος σε φυσιολογικό εύρος.
Λόγω της αναποτελεσματικής απόκρισης της  ινσουλίνης στον διαβήτη, τα κύτταρα του σώματος εκτίθενται συνεχώς σε υψηλές ποσότητες γλυκόζης και δημιουργούνται  βλάβες, επηρεάζοντας έτσι τη λειτουργία των οργάνων  προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.
Ο διαβήτης είναι ένα «σιωπηλό» πρόβλημα, καθώς περίπου το 40-50% των ασθενών με διαβήτη είναι ασυμπτωματικοί και μπορεί να μην έχει ανακαλυφθεί  για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου αυξάνουν τον κίνδυνο απώλειας όρασης, νευρικών βλαβών, νεφρικές  βλάβες  και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι συμβατικές θεραπείες εστιάζονται μόνο στη μείωση των αυξημένων επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, η διατροφή και η πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών είναι κρίσιμοι παράγοντες  για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και τη βελτίωση της υγείας  των ασθενών.

Βιταμίνες όπως C, E και η ομάδα B είναι απαραίτητες για τη διόρθωση των ανισορροπιών που προκαλούνται από αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η βιταμίνη C είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο μικροθρεπτικό συστατικό, καθώς δεν παράγεται στο σώμα.
Δομικά, ένα μόριο βιταμίνης C μοιάζει πολύ με ένα μόριο σακχάρου. Τα υπερβολικά μόρια σακχάρου στο αίμα ανταγωνίζονται τα μόρια βιταμίνης C για την κυτταρική είσοδο, προκαλώντας ανεπάρκεια βιταμίνης C που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, μια αυξημένη ποσότητα σακχάρου μέσα στα κύτταρα οδηγεί σε φλεγμονή η οποία με τη σειρά της βλάπτει την ανοσία του σώματος.
Η καθημερινή πρόσληψη βασικών κυτταρικών θρεπτικών συστατικών, ιδίως βιταμίνης C, Λυσίνης και Προλίνης όχι μόνο αυξάνει την ανοσία, αλλά επίσης βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ της βιταμίνης C και του μεταβολισμού του σακχάρου μέσα στα κύτταρα.
Η ομάδα βιταμινών Β βοηθά στη στήριξη του μεταβολισμού του παγκρέατος και του ήπατος και παρέχει κυτταρική ενέργεια. Φυτικά εκχυλίσματα όπως εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, εκχύλισμα κανέλας και εκχύλισμα σπόρου σταφυλιού δρουν ως αντιοξειδωτικά και παρέχουν προστασία στα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από υπερβολικά μόρια σακχάρου. Μεταλλικά στοιχεία όπως το Χρώμιο και το Βανάδιο, καθώς και τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά Ινοσιτόλη και Χολίνη, είναι κρίσιμα για τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ανεξάρτητο  Ινστιτούτο Ερευνών διεξήγαγε μια πιλοτική κλινική δοκιμή χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μικροθρεπτικών συστατικών σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. * Μετά από έξι μήνες και παρακολούθηση του ειδικού προγράμματος μικροθρεπτικών συστατικών, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά 23%.
Ο συνδυασμός μικροθρεπτικών συστατικών βοήθησε επίσης στη μείωση των επιπέδων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης A1c (HbA1c), κατά μέσο όρο 9,3%. Το HbA1c είναι μια σημαντική παράμετρος  μακροχρόνιας διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα και αντικατοπτρίζει την κατάσταση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ενώ όλοι πρέπει να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευθούν από τον κορονοϊό, τα άτομα με υψηλό σάκχαρο στο αίμα είναι πιο ευάλωτα στην ανάπτυξη επιπλοκών από το COVID-19. Τα βασικά συμπληρώματα μικροθρεπτικών συστατικών πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα γι ‘αυτά, επειδή τα μικροθρεπτικά συστατικά όχι μόνο βοηθούν στην αύξηση της ανοσίας, αλλά βοηθούν επίσης στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στηρίζουν τη βέλτιστη μακροχρόνια υγεία.

Είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις παραδοσιακές εξετάσεις, τεχνικές και θεραπείες που χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά υπάρχουν και τεχνολογικά εξελιγμένες μέθοδοι  όπως ο «Βιοσυντονισμός». Με το Τεστ για έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων θα μπορέσουν να εντοπιστούν ενεργειακά οι μικροθρεπτικές ελλείψεις που εμφανίζονται με το σάκχαρο ακόμη και σε πρώιμο στάδιο,  ώστε να βρεθούν ενδεχομένως, οι κατάλληλες φυσικές-φυτικές  εξισορροπητικές θεραπείες.


Κλείστε σήμερα ραντεβού για να κάνετε έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων!

Διαβάστε εδώ για το τεστ τοξινών και την αποτοξίνωση!