Τεστ Βιταμινών & Ιχνοστοιχείων

Οι βιταμίνες είναι απλές χημικές ενώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αύξηση και συντήρηση του ανθρώπινου οργανισμού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να τις παράγει. Γι αυτό η πρόσληψή τους γίνεται από την διατροφή, δρουν ακόμη και όταν ανευρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες, ενώ δεν έχουν θερμιδική αξία. Βοηθούν στην ρύθμιση των μεταβολικών διεργασιών και μετατροπών του ανθρώπινου οργανισμού. Υπάρχουν 13 είδη βιταμινών και τις διακρίνουμε σε υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές.

Υδατοδιαλυτές; Είναι οι βιταμίνες C και του συμπλέγματος Β (B complex) και είναι άμεσα διαλυτές στο νερό. Ο βαθμός διάλυσης τους στο νερό επηρεάζει την απορρόφηση τους από το έντερο και την απέκκριση και αποθήκευση τους στους ιστούς.

  • Δεν αποθηκεύονται στον οργανισμό (εκτός από τη Β12)
  • Τις χρειαζόμαστε κάθε μέρα
  • Οι ελλείψεις είναι πολύ συχνές
  • Πρόσληψη πολύ πάνω από τις ημερήσιες ανάγκες πολύ σπάνια οδηγεί σε τοξικότητα.

Λιποδιαλυτές: Λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι οι Α,D,E και η Κ και είναι αδιάλυτες στο νερό και αποθηκεύονται στους λιπώδεις ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι:

  • Τις λαμβάνουμε από τροφές πλούσιες σε λίπη και έλαια
  • Αυξημένη πρόσληψη μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα (στην Α και D)

Αν κάποιος ακολουθεί μια δίαιτα χωρίς λίπος μπορεί να εμφανίσει ανεπάρκειες λιποδιαλυτών βιταμινών. 

Σημασία

Οι βιταμίνες ρυθμίζουν τις αντιδράσεις του μεταβολισμού ενώ η έλλειψη βιταμινών μπλοκάρει τις μεταβολικές διεργασίες και μπορεί να αλλάξει τη μεταβολική ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ανοσοποιητικό και βιταμίνες

Είναι  επιστημονικό γεγονός ότι όλοι οι ιοί που έχουν ερευνηθεί μπορούν  να μπλοκαριστούν με συγκεκριμένα μικροθρεπτικά συστατικά. Η φυσική ουσία ασκορβικό οξύ (Βιταμίνη C) μειώνει ή εμποδίζει την αναπαραγωγή όλων των ιών όπου έχει εφαρμοστεί. Επιπλέον, όλοι οι ιοί εξαπλώνονται στο σώμα χρησιμοποιώντας τα ίδια ένζυμα (κολλαγενάσες) τα οποία μπορούν να μπλοκαριστούν εν μέρει ή εντελώς μέσω συγκεκριμένων αμινοξέων. Αρκετές κλινικές έρευνες καταδεικνύουν τον ωφέλιμο ρόλο των βιταμινών και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.  Φυσικά δε πρέπει να κάνουμε αλόγιστη χρήση βιταμινών και αμινοξέων. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να βρεθεί ο προσωπικός συνδυασμός μικροθρεπτικών συστατικών που μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό  σας σύστημα είναι το Τεστ Βιταμινών & Ιχνοστοιχείων.

Δίαιτα και βιταμίνες

Εξαιρετικά σημαντικό για ανθρώπους που ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, είναι ο συχνός έλεγχος βιταμινών ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια στην πρόσληψη βιταμινών και να μην εμφανιστούν δυσάρεστες συνέπειες από την δίαιτα, όπως εξάντληση και κούραση από αβιταμίνωση. Η εξέταση βιταμινών συχνά είναι το επόμενο βήμα μετά το τεστ δυσανεξίας για την διαχείριση του βάρους.  

Άγχος, Μελαγχολία, Κατάθλιψη και βιταμίνες

Το άγχος και η μελαγχολία είναι μία κατάσταση η οποία επηρεάζει τη διάθεση, τη σκέψη, τη συμπεριφορά, τον ύπνο και τον τρόπο σκέψης. Συχνά τα άτομα υποφέρουν από αϋπνίες, ταχυπαλμίες, πονοκεφάλους, ημικρανίες, εξανθήματα, εφίδρωση, αίσθημα απελπισίας και απομόνωσης. Τα φαινόμενα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια σημαντικών αλλαγών στη ζωή των ατόμων, όπως “Lock Down”, διαζύγια, θάνατοι προσφιλών ατόμων, στέρηση καπνίσματος, οικονομική κρίση κ.α. Μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο Τεστ άγχους, μελαγχολίας και κατάθλιψης μπορεί να βρεθεί ο μοναδικός προσωπικός συνδυασμός των απαραίτητων βιταμινών & ιχνοστοιχείων που βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου, στη καλή λειτουργία του εγκεφάλου και των νευροδιαβιβαστών, στην καταπολέμηση του στρες και στη βελτίωση της διάθεσης.

Κλείστε σήμερα ραντεβού για να κάνετε τεστ ενίσχυσης ανοσοποιητικού, τεστ άγχους μελαγχολίας και κατάθλιψης και τεστ τροφικής δυσανεξίας