Μείωση της Χοληστερίνης με φυσικό τρόπο

Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL), λιποπρωτεΐνη-α και άλλων παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί από τη συμβατική ιατρική, ότι όλα τα παραπάνω είναι  απλώς «δευτερεύοντες» παράγοντες κινδύνου, καθώς προκαλούν μόνο ζημιές σε καταστάσεις όπου η δομική ακεραιότητα των αρτηριακών τοιχωμάτων έχει εξασθενήσει λόγω χρόνιας ανεπάρκειας μικροθρεπτικών συστατικών.
Ενώ η φαρμακευτική βιομηχανία θέλει να πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης είναι να παίρνετε φάρμακα στατίνης και άλλα συνθετικά φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής σας, η προσέγγιση της εναλλακτικής κυτταρικής ιατρικής του Dr. Rath μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να μειώσετε τη χοληστερόλη φυσικά.

Στην Παγκόσμια Έκθεση για την Υγεία το 2013, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) εκτιμά ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης προκαλούν περίπου 4,4 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, που είναι περίπου το 7,9% του παγκόσμιου συνόλου.
Ωστόσο, παρόλο που δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία όπως αυτά, ο Π.Ο.Υ (WHO) δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τη βασική αιτία των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αν δεν καταλάβουμε γιατί συμβαίνουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σωστά το ερώτημα πώς να τα διορθώσουμε.

Τι είναι η χοληστερόλη και τι κάνει;

Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία του σώματος.
Ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, χρησιμοποιείται επίσης για να παράγει βασικά μόρια όπως οι στεροειδείς ορμόνες, χολικά οξέα που διαλύουν τα λίπη και τη βιταμίνη D.
Ένα μέτρο της σημασίας της χοληστερόλης μπορεί να φανεί στο γεγονός ότι το ήπαρ και τα έντερα παράγουν το 80% του ποσού που χρειάζεται το σώμα κάθε μέρα για να παραμείνει υγιές.
Σε αντίθεση με τις συμβουλές σχετικά με την κατανάλωση δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η οποία συχνά υπογραμμίζεται από πολλούς συμβατικούς γιατρούς, είναι ότι μόνο περίπου το 20% της χοληστερόλης του σώματος προέρχεται από το φαγητό μας.
Γιατί λοιπόν το σώμα παράγει μερικές φορές υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας, λιποπρωτεϊνών-α και άλλων μεταβολικών προϊόντων;
Η απάντηση είναι ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αυτές τις ουσίες ως παράγοντες επισκευής.
Μια χρόνια αδυναμία των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων αυξάνει σημαντικά τη ζήτηση του σώματος για αυτά και, κατά συνέπεια, το ρυθμό παραγωγής τους.

Συμβατική θεραπεία υψηλών επιπέδων χοληστερόλης

Όπως συμβαίνει και με άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, η προσέγγιση της συμβατικής ιατρικής επικεντρώνεται στη χρήση στατίνων και άλλων συνθετικών φαρμάκων με στόχο την τεχνητή μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
Όμως, όπως έδειξε η έρευνα του Dr. Rath, η κύρια αιτία των καρδιαγγειακών παθήσεων και η αποδυνάμωση των αρτηριακών τοιχωμάτων δεν είναι η χοληστερόλη, αλλά μια μακροχρόνια ανεπάρκεια μικροθρεπτικών συστατικών.

Ωστόσο, επειδή οι βιταμίνες και άλλα φυσικώς απαντώμενα μικροθρεπτικά συστατικά δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες συμμετέχουν σε μια παγκόσμια εκστρατεία  για να πείσουν τους ασθενείς ότι η χοληστερόλη είναι ο «εχθρός» της καρδιαγγειακής υγείας και ότι τα πατενταρισμένα φάρμακα παρέχουν τη μοναδική απάντηση.

Οι παρενέργειες των στατίνων είναι πολυάριθμες και περιλαμβάνουν μυϊκό πόνο,  νευροπάθειες, καθώς και δυσλειτουργία του ήπατος και του παγκρέατος. Τα φάρμακα στατίνης έχουν επίσης συνδεθεί με την ανάπτυξη ασθενειών όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και τη νόσο του Parkinson. Είναι σαφές, επομένως, ότι δεν παρέχουν τη σωστή απάντηση για την επίλυση υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.

Εναλλακτική προσέγγιση της κυτταρικής ιατρικής για τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης

Η σωστή προσέγγιση για την επιτυχή μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και άλλων δευτερευόντων παραγόντων κινδύνου είναι η σταθεροποίηση της δομικής ακεραιότητας των τοιχωμάτων της αρτηρίας.
Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η μεταβολική ζήτηση για αυξημένη παραγωγή αυτών των παραγόντων κινδύνου στο σώμα.
Για να το επιτύχουμε  αυτό και εκτός από τις βασικές συστάσεις για την κυτταρική υγεία, οι ασθενείς με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και άλλες μεταβολικές διαταραχές πρέπει να λαμβάνουν τα ακόλουθα μικροθρεπτικά συστατικά αφού πρώτα πραγματοποιηθεί λειτουργική αξιολόγηση βιταμινών & ιχνοστοιχείων:

Βιταμίνη C: Προστασία και φυσική επούλωση των τοιχωμάτων των αρτηριών. Για τη μείωση της παραγωγής χοληστερόλης και άλλων δευτερογενών παραγόντων κινδύνου στο ήπαρ και για τη μείωση των αυξημένων επιπέδων στο αίμα αυτών των δευτερευόντων παραγόντων κινδύνου.

Βιταμίνη Ε: Για την αντιοξειδωτική προστασία των λιπών και των κυττάρων του αίματος.

Βιταμίνη Β1: Για τη βελτιστοποίηση του κυτταρικού μεταβολισμού και ιδιαίτερα για την παροχή βιοενέργειας.

Βιταμίνη Β2: Για τη βελτιστοποίηση του κυτταρικού μεταβολισμού και ιδιαίτερα για την παροχή βιοενέργειας.

Βιταμίνη Β3: Για τη μείωση της αυξημένης παραγωγής χοληστερόλης και λιποπρωτεϊνών στο ήπαρ.

Βιταμίνη Β5: Για το δομικό συστατικό του κεντρικού μεταβολικού μορίου των κυττάρων (συνένζυμοΑ) και για τη βέλτιστη μεταβολική καύση μορίων λίπους.

Βιταμίνη Β6, Βιοτίνη και Φυλλικό οξύ: Για την αντιμετώπιση των αυξημένων επιπέδων του παράγοντα κινδύνου ομοκυστεΐνη και για τη βελτιστοποίηση του μεταβολισμού των κυττάρων.

Καρνιτίνη: Για τη βελτιστοποίηση του κυτταρικού μεταβολισμού των λιπών και για τη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.


Είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις παραδοσιακές εξετάσεις, τεχνικές και θεραπείες που χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά υπάρχουν και τεχνολογικά εξελιγμένες μέθοδοι  όπως ο «Βιοσυντονισμός». Με τον βιοσυντονισμό θα μπορέσουν να εντοπιστούν ενεργειακά οι μικροθρεπτικές ελλείψεις που εμφανίζονται με την υψηλή χοληστερόλη ακόμη και σε πρώιμο στάδιο,  ώστε να βρεθούν ενδεχομένως, οι κατάλληλες φυσικές-φυτικές  εξισορροπητικές θεραπείες.

Κλείστε σήμερα ραντεβού για να κάνετε έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων!

Διαβάστε εδώ για το τεστ τοξινών και την αποτοξίνωση!