Βιταμίνη C: Η κρίσιμη θρεπτική ουσία στην πανδημία Covid-19!

Η βιταμίνη C είναι ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για την ανθρώπινη υγεία και επιβίωση. Είναι γνωστό ότι το ανθρώπινο σώμα δεν παράγει αυτό το θρεπτικό συστατικό και ότι πρέπει να λαμβάνεται από πηγές τροφίμων και συμπληρώματα διατροφής. Ωστόσο, κλινικά σημαντική έλλειψη βιταμίνης C είναι η τέταρτη κύρια έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

Πρόσφατα, λόγω της ανοσοποιητικής της ιδιότητας, η βιταμίνη C έχει αποκτήσει νέα σημασία στην πανδημία COVID-19. Αν και δεν έχει εγκριθεί ως θεραπεία για το COVID-19, η ενδοφλέβια βιταμίνη C ήταν μία από τις πρώτες επιλογές που χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς σε νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη, την Κίνα, την Ιταλία και σε άλλες περιοχές στην κορύφωση της πανδημίας. Μια ανασκόπηση 18 κλινικών δοκιμών που κάλυψαν περισσότερους από 2000 ασθενείς ανέλυσε την επίδραση της βιταμίνης C κατά τη  διαμονή στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Οι συγγραφείς δήλωσαν ότι σε τουλάχιστον 6 από αυτές τις κλινικές δοκιμές, ακόμη και δόσεις βιταμίνης C από το στόμα 1 έως 3 γραμμάρια ημερησίως ήταν αρκετές για να μειώσουν τη διαμονή στην (ΜΕΘ) κατά 8,6 %.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C είναι κρίσιμες στο στάδιο του οξειδωτικού στρες που εμφανίζεται κατά την καταπολέμηση της λοίμωξης. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό σε ασθενείς με COVID-19 κατά τη διάρκεια σταδίων σήψης και ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων. Ως αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και ανοσοποιητικό, η βιταμίνη C αυξάνει την κινητικότητα και την αποτελεσματικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και προάγει την καταστροφή ιών και βακτηρίων. Διεγείρει επίσης τη δραστηριότητα των λεμφοκυττάρων και αυξάνει την παραγωγή αντισωμάτων. Επιπλέον, η βιταμίνη C υποστηρίζει το σχηματισμό συνδετικού ιστού κολλαγόνου, χτίζει το εξωκυτταρικό καλούπι (η «κόλλα» που ενώνει τα κύτταρα του σώματος) και αποτρέπει την καταστροφή των ιστών όταν η μόλυνση εξαπλωθεί στο σώμα. Είναι επίσης σημαντικό για την ταχύτερη επούλωση των πληγών και την πρόληψη πολλών άλλων χρόνιων παθήσεων.

Βιταμίνη C

Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι ένας συμπαράγοντας για αρκετές ενζυματικές αντιδράσεις. Συμμετέχει στη βιολογική ανακύκλωση της βιταμίνης Ε, της γλουταθειόνης και πολλών άλλων μορίων προστασίας των κυττάρων. Όταν λαμβάνεται με ασβέστιο, αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει επίσης τις τοξίνες στο σώμα και προστατεύει τα κύτταρα από επιβλαβείς ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των παρενεργειών πολλών φαρμάκων.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης C διατίθενται σε διάφορες μορφές. Αυτά περιλαμβάνουν ασκορβικό οξύ, ασκορβικό ασβέστιο και ασκορβικό μαγνήσιο. Ωστόσο, η πλειονότητα των συμπληρωμάτων βιταμίνης C στην αγορά περιέχει μόνο μία μορφή, συνήθως ασκορβικό οξύ. Το ασκορβικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή ένωση και απεκκρίνεται μέσω των ούρων. Εκτός εάν αναπληρώνεται συχνά. Είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα μέγιστα οφέλη της βιταμίνης C μόνο από ασκορβικό οξύ.

Ορυκτά άλατα ασκορβικού οξέος, όπως ασκορβικό ασβέστιο και ασκορβικό μαγνήσιο, απορροφώνται εύκολα και μεταβολίζονται καλά από τα κύτταρα του σώματος. Ο συνδυασμός της βιταμίνης C με ασβέστιο ή μαγνήσιο κατ ‘αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνει την όξινη επίδραση του ασκορβικού οξέος και συμβάλλει σε ένα «ρυθμιστικό» αποτέλεσμα, καθιστώντας το πιο ήπιο για το βλεννογόνο του στομάχου.

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι το ασκορβικό ασβέστιο μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα πέτρα στα νεφρά. Ωστόσο, η πλειονότητα των λίθων των νεφρών αποτελείται από οξαλικό ασβέστιο, το οποίο υπάρχει σε τρόφιμα όπως σόδα, καφές, σοκολάτα, σπανάκι και τεύτλα. Η ανεπαρκής πρόσληψη νερού είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για το σχηματισμό λίθων στα νεφρά. Αρκετές κλινικές μελέτες δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της συμπληρωματικής βιταμίνης C και της αυξημένης πέτρας στα νεφρά.

Μια άλλη μοναδική μορφή βιταμίνης C είναι το παλμιτικό ασκορβύλιο, μια λιποδιαλυτή μορφή. Αυτή η μορφή απορροφάται καλύτερα από τα κύτταρα σε σχέση με το  ασκορβικό οξύ. Οι κυτταρικές μεμβράνες εμπλουτισμένες με παλμιτικό ασκορβύλιο είναι πιο ανθεκτικές σε οξειδωτικές βλάβες, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύονται καλύτερα από ασθένειες και γήρανση. Το παλμιτικό ασκορβύλιο είναι επίσης ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της λήψης συμπληρώματος διατροφής που περιέχει παλμιτικό ασκορβύλιο είναι ότι αυτή η μορφή βιταμίνης C μπορεί να φτάσει σε περιοχές του σώματος που δεν μπορούν να διαλυθούν σε νερό. Επιπλέον, τα αποτελέσματά του διαρκούν περισσότερο. Ένα καλά ισορροπημένο συμπλήρωμα βιταμίνης C ή πολλαπλών θρεπτικών συστατικών πρέπει να περιέχει τουλάχιστον το 25% της βιταμίνης C σε λιποδιαλυτή μορφή παλμιτικού ασκορβυλίου. Ωστόσο, τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης C στην αγορά περιέχουν λίγο ή καθόλου παλμιτικό ασκορβύλιο. Η βέλτιστη συμπλήρωση με ένα συνεργιστικά διαμορφωμένο συμπλήρωμα βιταμίνης C μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην προστασία της υγείας σας!

Είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις παραδοσιακές εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά υπάρχουν και τεχνολογικά εξελιγμένες μέθοδοι  όπως ο «Βιοσυντονισμός». Με τον έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων θα μπορέσουν να εντοπιστούν ενεργειακά οι μικροθρεπτικές ελλείψεις που εμφανίζονται στη βιταμίνη C  ακόμη και σε πρώιμο στάδιο,  ώστε να βρεθεί ενδεχομένως, η κατάλληλα απορροφήσιμη από το σώμα σας βιταμίνη C για βέλτιστη προστασία της υγεία σας!!!!!!!

Κλείστε σήμερα ραντεβού για να κάνετε έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων!

Διαβάστε εδώ για το τεστ τοξινών και την αποτοξίνωση!